SILKEBORG 

ORIENTERINGSKLUB 
  

Silkeborg Orienteringsklub arbejder målrettet med udvikling af talenter til eliteniveau. Udover at løberne får kompetent træning, støtte og vejledning af erfarne løbere i klubben, giver klubben talenterne mulighed for ekstra træning på et højt niveau hver uge sammen med andre talenter fra de midtjyske klubber.

Gennem klubbens samarbejde med eliteSilkeborg får de ældste ungdomsløbere et ugentligt tilbud om styrketræning i eliteSilkeborgs træningscenter på Silkeborg Business College. Klubbens talenter får desuden lige nu som optakt til konkurrencesæsonen et ekstra tilbud om to gange styrketræning ugentligt, også i træningscentret.

Desuden er flere af klubbens talenter blevet screenet af eliteSilkeborgs fysioterapeuter, og har modtaget kostvejledning ved Heidi Simonsen.

Klubben samarbejder desuden med Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole i Glarbo, som har orienteringsløb som hovedlinje, og mange af klubbens talenter vælger derfor at bruge et år med intensiv orienteringsløbstræning på den midtjyske efterskole. På efterskolen får man også erfaring med at træne andre gennem deltagelse i et trænerkursus. Flere af vores talentfulde løbere vælger efterfølgende at blive ungdomstrænere, og får på den måde mulighed for at give noget videre til nye talenter og selv få skærpet deres egen faglighed ved at skulle formidle til børn og unge.

Som løber i Silkeborg Orienteringsklub er der desuden mulighed for at blive udtaget til elitesamlinger og træninger sammen med landsholdet, hvilket typisk sker for et par stykker af klubbens løbere hvert år. Det stærke fokus på talenter har gjort, at klubben igennem tiden har leveret løbere til både U16-, junior- og seniorlandsholdet, hvoraf flere af løberne har fået topplaceringer ved både EM og VM.

Til den årlige dyst mellem forbundets 3 kredse er Silkeborg Orienteringsklub ofte den klub fra Nordkredsen, der har flest løbere udtaget.

Silkeborg Orienteringsklub er en af Danmarks største klubber med godt 300 aktive medlemmer. Klubben tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter, blandt andet almindelige orienteringsløb, præcisionsorientering, mountain-bike-orientering og adventure-race.

Ungdomsafdelingen er en af landets største ungdomsafdelinger med både nybegyndere og juniorlandsholdsløbere. Ungdomstræningen står meget centralt i Silkeborg Orienteringsklub, og der er træning for alle unge fra 8 – 20 år hver tirsdag aften, hvor der er en bred vifte af tilbud tilpasset alder og orienteringsmæssigt niveau. Derudover har alle løbere mulighed for at deltage i klubbens træningsløb én gang om ugen.

Silkeborg Orienteringsklub har hjemme i Vejlsøskovhus, Vejlsøvej 7, i Silkeborg, hvor klubben har et meget alsidigt træningsprogram ugen igennem hele året for hele familien.

Læs mere om ungdomsafdelingen i Silkeborg Orienteringsklub