SILKEBORG 

PIGERNE OG 

DRENGENE 

Silkeborg Pigerne og Drengene er en seriøs springgymnastikforening, som tilbyder træning for drenge og piger helt fra 1-års alderen.

Klubben arbejder med udvikling af talenter på baggrund af Team Danmarks Talentudviklingsværdier (HUSET).

Gymnasterne hos Silkeborg Pigerne og Drengen arbejder frem mod deltagelse i enten Team Gym holdkonkurrencer eller individuelle Power Tumbling-konkurrencer.

Team Gym består af spring på springbane og trampet samt rytmiske seriesekvenser, som indeholder en række forskellige sværhedsmomenter.

Power Tumbling er en specialiseret disciplin med spring på springbane, hvor gymnasterne udelukkende fokuserer på at springe baglæns, og sammensætte længere springkombinationer.

Begge discipliner kræver både kraft, smidighed, god teknik og psykisk mod.

Det betyder, at man hos Silkeborg Pigerne og Drengene arbejder langsigtet mod at sikre de grundlæggende færdigheder på alle områder. Foreningens børnegymnaster arbejder med fokus på læring og med mindre fokus på præstationer.

Indtil 10-årsalderen deltager gymnasterne primært i begynderkonkurrencer.

Fra 10-årsalderen deltager gymnaster enten individuelt i Power Tumbling-konkurrencer eller holdkonkurrencer i Team Gym mesterskaber.

Træningen bygges op, så det ene grundelement bygges oven på det forrige, og gymnaster fysisk og mentalt bliver klar til det næste skridt. Træningen doseres omhyggeligt, så balancen mellem kraftfuld træning og restitution bevares, og skader forebygges.

Træningsmængden øges gradvist på baggrund af gymnasternes alder og færdighedsniveau og spænder fra 2 til 6 træninger pr. uge af variabel længde.

Silkeborg Pigerne og Drengene har i mange år været en betydelig del af Talent Team, og har nu opbygget gode erfaringer med at udnytte denne mulighed til at styrke gymnasterne fysisk, teknisk og mentalt.

Silkeborg Pigerne og Drengene deltager fra sommeren 2017 i eliteAkademiet, så vore seniorgymnaster kan fortsætte deres talentudvikling optimalt også efter Talent Team.

Samarbejdet med eliteSilkeborg betyder, at Silkeborg Pigerne og Drengene løbende udvikler talenter på højt niveau. Resultatet er, at vi de seneste år har været repræsenteret på landshold inden for Team Gym og Tumbling med 5-15 gymnaster. Flere af dem har vundet danske og europæiske mesterskaber.

Læs mere om Silkeborg Pigerne og Drengene.