SILKEBORG RY 

GOLFKLUB 
  Morten Ørum Madsen, Silkeborg Ry Golfklub. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Silkeborg Ry Golfklub har igennem årene fostret en lang række topspillere. Det hidtil største danske navn i international golfsport, Thomas Bjørn og hans entusiasme omkring sin hjemmebane har også betydet, at flere af hullerne i Silkeborg er tegnet og ombygget efter inspiration fra Thomas Bjørn. Det nyeste skud på stammen af stærke danske professionelle golfspillere er Morten Ørum Madsen, som blev European Tour spiller i 2013 og vandt sin første ET turnering allerede i december 2013. Pt. spiller Morten på Challenge touren.

I 2018 vil Silkeborg Ry Golfklub afholde Europa tour turneringen MADE IN DENAMRK. Den største turnering på dansk grund med de bedste spillere i verdenen. Turneringen afholdes 30. august – 2. september 2018.    Herudover afholdes der hvert år Danmarks største amatørturnering Danish International Amateur Championship (DIAC) på banen i Silkeborg.

Med et meget kompetent trænerteam bestående af headpro Jan Henriksen, PGA træner Rasmus Rolighed og de internationalt anerkendte fysioterapeuter Jakob Nees og Martin Lauridsen sikres juniortræningen og elitetræningen køres på et højt niveau.

Samarbejdet med eliteSilkeborg indgår som en væsentlig del af ambitionen om at fortsætte traditionen med at udklække European Tour spillere i Silkeborg.

Silkeborg Golf Club blev stiftet i 1966 og er dermed en af Danmarks ældre golfklubber. De oprindelige 18 huller er designet af arkitekt Frederik Dreyer baseret på skitser udarbejdet af englænderen John D. Harris, der var wing commander i Royal Airforce og i 1960’erne rejste verden rundt og tegnede golfbaner som sin hobby. I 2006 udvidedes banen til 27 huller og fremstår i dag som en af landets bedste og smukkeste mesterskabsbaner. I 2013 blev klubben udvidet og overtog Line Mortensens eksklusive 18-hullers parkbane i Ry sammen med en af landets flotteste 9-hullers Pay & Play baner. Klubben skiftede i den anledning navn til Silkeborg Ry Golfklub.

Ud over de to golfanlæg med i alt 54 huller har man som medlem adgang til driving range, udendørs træningsanlæg, nyt inden-dørs træningscenter, fitnesscenter, fysioterapi, velassorteret pro-shop, kursusfaciliteter samt kvalitetsrestaurant med et anerkendt køkken.