SILKEBORG-VOEL 

KFUM 
 Håndbold340x180

I Silkeborg-Voel KFUM begynder talentarbejdet for alvor omkring U10, hvor det bliver mere og mere tydeligt, hvem af de unge håndboldspillere, der har særligt flair for spillet. Fra U10-årsalderen er der mulighed for at indgå i det elitære projekt under Silkeborg-Voel Elite, U12 Liga, hvor klubben på U12-årgangene tilbyder et attraktivt miljø for at give håndboldtalentet et ryk opad.

U12 Liga er åbent for alle håndboldspillere, som ønsker at afprøve talentet forud for optagelse på U14 og Talent Team. Allerede som U12 ligaspiller lærer man, at det at dyrke et talent ikke kun drejer sig om det, som foregår på håndboldbanen, men også indebærer både personlig udvikling og en stærk mental indstilling til at ville presse sig selv til det yderste.

Samarbejdet med eliteSilkeborg om at tilbyde de største håndboldtalenter en plads på Talent Team fra 7.-9. klasse og efterfølgende på eliteAkademiet er med til at udvikle hele mennesker, hvor man arbejder ud fra flere sammenhængende parametre end kun håndboldtræningen.

Overordnet arbejdes der i Silkeborg-Voel KFUM ud fra temaet: Trivsel, bredde og elite. Silkeborg-Voel KFUM vil være en klub, hvor der er plads til alle, samtidig med at klubben sættes på håndboldlandkortet som en af landets bedste håndboldklubber.

Plan 2020
Der arbejdes i disse år ud fra Plan 2020, som har som overordnet mål at udvikle spillere fra egne rækker til klubbens seniorelitehold. For at nå dette mål lægges der mange kræfter i at skabe en rød tråd for træningen fra U10 til U18, så trænerne på de forskellige årgange kan bygge videre på det, spillerne allerede har lært og dermed intensivere talentarbejdet.

Målsætningen er at skabe et attraktivt miljø for håndboldudviklingen, så talenterne er motiveret til at blive i klubben og være med til at styrke Silkeborg-Voels plads i dansk håndbold. Som et led i arbejdet med at fastholde talenterne i klubben, er der taget initiativ til flere samarbejdsmodeller, blandt andet med håndboldlinjen på Silkeborg Efterskole.

På seniorsiden er flagskibet dameholdet, som sluttede sæsonen 2013/2014 af med oprykning til Dameligaen og siden har opnået to slutspilspladser samt spillet med i EHF Cuppen i klubbens anden sæson i ligaen.

Silkeborg-Voel er Danmarks største håndboldklub med flere end 600 medlemmer i alle aldre. Strukturen i klubben gør det muligt og attraktivt for de yngre elitespillere at spille sig op igennem rækkerne på de mange hold, som klubben råder over og i sidste ende kæmpe for en plads på ligaholdet.

På herresiden er klubbens førstehold BSVs ligaherrer. Silkeborg-Voels andethold spiller i 3. Division, ligesom man har stor andel i det nye projekt om BSV U18 herrer.