SØHØJLANDETS 

BORDTENNIS 

KLUB 
Silkeborg Bordtennisklub har igennem en årrække arbejdet for at skabe de bedst mulige rammer for ungdoms bordtennis, drevet af et stort ønske om at støtte og udvikle ungdomsspillerne maksimalt i forhold til deres ambitioner. De sportslige resultater er ikke udeblevet da klubben de sidste 10 år har været i stand til at have 4 til 8 drenge og piger med til Dansk Top 12 eller kval Top 12 samtidigt med, at det er blevet til DM medaljer 10 år i streg.

Samtidigt med en stor ungdomsafdeling, er der plads til at ca. 50 seniorer fra motionist til elite dyrker sporten de elsker i Silkeborg Sportscenter. Her danner 400 M2 fast klublokale de perfekte rammer, mens der udbydes begynder træning decentralt flere steder i nærområdet.

eS deltagelsen frigør knappe ressourcer således at klubbens ildsjæle bruger størstedelen af deres tid på klubben, spillerne samt trænere. eS er den partner, der muliggør, at de mest ambitiøse spillere har adgang til et uddannelsesforløb med elitefokus samtidigt med at både de, trænere og klub har adgang til generelle kompetencer relevante for eliteidræt på alle niveauer og alderstrin.

Klubbens førstehold for herre er ikke et professionel hold (som et af de få på deres niveau), men er i stedet ejet af klub og spillere i fælleskab. Tilsvarende drives deltagelsen i Danmarks turneringen som et fællesskab mere end som enkelthold. Formålet hermed er, at når de bedste unge runder 14 til 15 år, så skal de også have senior DT som et naturligt mål.  Og så længe at klubben kan matche deres behov så skal og vil klubben arbejde sammen med spillerne for at de kan nå deres mål.

Det er klubbens holdning og erfaring at mens det er godt med visioner, strategier samt handlingsplaner, så er der intet der slår det, at finde/identificere de rigtige mennesker til at ”møde” klubbens medlemmer i dagligdagen. Bordtennis er og bliver en træningsintensiv sport der kræver rigtig mange timer, med rigtig mange repetitioner hvis man vil til tops. I dette lys er det klubbens mål, at træningen sker i et miljø hvor trænerne er inspirerende og favnene samtidigt med at træningskammeraterne reelt er venner selvom de også er konkurrenter.

Ved at være vedholdende i ”produktion” af egne talenter og dermed skabelsen af et stort ungdoms elitehold, har bordtennis i Silkeborg et ry og et omdømme, der tiltrækker spillere til trods for store afstande. Senest med eS samarbejdet er de første skridt også taget således, at der bliver flere og flere der vælger at kombinere en meget aktiv bordtennistræning med skolegang og uddannelse på Talent Team eller eS eliteAkademiet.

Klubben har tidligere brugt meget krudt på at man kunne prale lidt af at være den største i Danmark med 300 medlemmer. Denne ambition er ændret i takt med en øget succes på elitefronten for ungdom. Anno 2016/16 er målene langt mere rettet mod et kvalitativt ønske om at Søhøjlandets Bordtennis ”er” og ”skal” forblive et af de allerbedste steder for børn og unge der har ambitioner med deres bordtennis.

Læs mere her om Silkeborg Bordtennisklub. (Klik)