TALENT 

TEAM 
  Talent Team

Talent Team

Talent Team har idrætsklasser på både Sølystskolen og Langsøskolen i Silkeborg.

Talent Team er første led i talentuddannelsen, hvor unge idrætstalenter fra 7. – 9. årgang går i klasse med andre udøvere med et bemærkelsesværdigt talent.

Formålet med Talent Team er at fremme talentudviklingen og få flere lokale unge til at lykkes – først på ungdomsniveau og senere som seniorudøvere.

Talent Team tilbyder en bred sportslig profil og optager udøvere indenfor alle idrætter.

Vi skaber et Talent Team miljø på tværs af de to skoler med idrætten som omdrejningspunkt. Du tilbydes at blive en del af miljøet hvor Talent Team kultur på tværs af to skoler med motiverede og glade børn, der drømmer om at nå til tops inden for deres idræt, betyder meget for os.

Talent Team er en væsentlig del af talentudviklingsmiljøerne i Silkeborg, hvor du får optimale rammer for at lykkes med både skole og idræt.

Talent Team vægter det sportslige setup højest ved placeringen af idrætsgrene på henholdsvis Sølystskolen og Langsøskolen. Sammensætningen af idrætter på Talent Team sker i dialog med samarbejdsklubberne i Silkeborg Kommune med henblik på at skabe en sammenhængende hverdag med et tilbud om et udviklende sportsligt miljø.

Den unikke tætte placering mellem hhv. Langsøskolen og Sportscentret, kajakklubben og øvrige miljøer samt Sølystskolen og Søholt vil skabe en god og sammenhængende hverdag for eleverne med skole og sport.

Træningen placeres på forskellige tidspunkter på Langsøskolen og Sølystskolen for at give den mest muligt kvalificerede træningssammensætning rent sportsligt for eleverne i den treårige periode.

Sølystskolen
På Sølystskolen tilbydes specifik træning i fodbold og håndbold. Øvrige idrætter tilbydes eliteSilkeborgs BASIStrænings koncept.

Langsøskolen
På Langsøskolen tilbydes specifik træning inden for bordtennis, bueskydning, gymnastik, kajak, svømning og golf. Øvrige idrætter tilbydes eliteSilkeborgs BASIStrænings koncept.

Optagelse til Talent Team

eliteSilkeborg er ansvarlig for det sportslige niveau i talentklasserne og rekruttering samt optagelsesproces til Sølystskolen og Langsøskolen.

Support på Talent Team

På Talent Team vil du opleve at skole og sport smelter sammen og du vil møde eksperter indenfor adskillige områder der kan supportere din sportslige udvikling undervejs i dit Talent Team forløb.

Eleverne gennemgår på Talent Team en 3-årig plan frem mod en mulig idrætseksamen, hvor de gennemgår elementerne i bekendtgørelsen, men med en særlig vinkel på talentudvikling, så de blandt andet kommer igennem en basispakke af alders-relaterede træningskoncepter, mentaltræning og kostvejledning.

Dertil er der mulighed for fysioterapikonsultation, individuel samtale med sportsdiætist og mental træner.

Sund skolemad til de lange dage
For at give eleverne de bedste rammer for at udfolde deres talent er der oprettet en obligatorisk madordning, hvor der serveres frokost samt en række mellem-måltider til de lange dage med skole og sport.

Talent Team eleverne trives og målretter deres faglige arbejde

Kombinationen af skole og sport opleves meget motiverende for eleverne, og trivslen er høj i idrætsklasserne. Det er på Talent Team fuldt legitimt at bruge meget tid på sin sport, hvor det i andre folkeskoleklasser kan være svært for især klassekammeraterne at forstå, hvorfor nogen går så meget op i sin sport og ikke kan være med til alt det sociale.

Karaktererne hos Talent Teams afgangselever er på højde med de bedste skoler i Silkeborg Kommune, og set i lyset af, hvor meget tid Talent Teameleverne bruger på sin sport, er det en flot bedrift.

En af grundene til dette er, at eleverne påvirker hinanden positivt med deres konkurrencementalitet.

Talent Team træning i samarbejde med klubber

En af de klare fordele ved at være udøver på Talent Team er, at det er klubbernes egne talenttrænerne, som også varetager morgentræningen på de idrætsspecifikke sportslinjer i skoletiden.

Det giver en enorm kvalitet og helhed omkring idrætseleverne og er med til at skabe en god hverdag for eleverne i klasserne.

De fleste elever vælger efterfølgende at fortsætte deres sportslige udvikling på eliteAkademiet.

Kontakt:
Skolekoordinator Sølystskolen: Peter Christian Hansen
talentteam@elitesilkeborg.dk
tlf. 20 27 58 35

Website: soelystskolen.skoleporten.dk

Skolekoordinator Langsøskolen: Henrik Toft Nielsen
talentteam@elitesilkeborg.dk
tlf. 53 70 86 32

Website: langsoeskolen.skoleporten.dk

Sportslig koordinator: Heidi Simonsen
talentteam@elitesilkeborg.dk
tlf. 40 92 92 59

OM TALENT TEAM

  • 7. – 9. klasse på Sølystskolen (2 sporet)
  • 7. – 9. klasse på Langsøskolen (1 sporet)
  • Talent Team koordineres af eliteSilkeborg
  • Tilknyttet fysioterapeut, sportsdiætist og mentaltræner gennem eliteSilkeborg

Som udgangspunkt er Talent Team opdelt via sportsgren på hhv. Sølystskolen og Langsøskolen.

Sølystskolen: Håndboldpiger og drenge, Fodbold piger og drenge samt øvrige idrætter.

Langsøskolen: Gymnastik, Kajak, Svømning, Bordtennis, Ishockey, Golf, Kampsport, Motorsport og øvrige idrætter.

Læs nyheder fra Talent Team på Facebook