TALENT 

TEAM 
  Talent Team

Talent Team

Talent Team har idrætsklasser på både Sølystskolen og Langsøskolen i Silkeborg.

Talent Team er første led i talentuddannelsen, hvor unge idrætstalenter fra 7.-9. årgang går i klasse med andre udøvere med et bemærkelsesværdigt talent.

Talent Team vægter det sportslige setup højest ved placeringen af idrætsgrene på henholdsvis Sølystskolen og Langsøskolen. Sammensætningen af idrætter på Talent Team sker i dialog med samarbejdsklubberne med henblik på at skabe en sammenhængende hverdag med et tilbud om et udviklende sportsligt miljø.

Sølystskolen
På Sølystskolen tilbydes specifik træning i fodbold og håndbold. Øvrige idrætter tilbydes eliteSilkeborgs BASIStrænings koncept.

Langsøskolen
På Langsøskolen tilbydes specifik træning inden for bordtennis, gymnastik, ishockey, kajak, svømning og golf.Øvrige idrætter tilbydes eliteSilkeborgs BASIStrænings koncept.

Formålet med Talent Team har alle årene været at fremme talentudviklingen og få flere lokale unge til at lykkes – først på ungdomsniveau og senere som seniorudøvere.

Udvidelsen af Talent Team i 2017 tilfører en bredere sportslig optagelse indenfor flere idrætter. Træningen placeres på forskellige tidspunkter på Langsøskolen og Sølystskolen for at give den mest muligt kvalificerede træningssammensætning rent sportsligt for eleverne i den treårige periode.

Vi skaber et Talent Team miljø på tværs af de to skoler med idrætten som omdrejningspunkt. Vi glæder os over at kunne skabe en Talent Team kultur på tværs af to skoler med glade børn, der drømmer om at nå til tops inden for deres idræt.

Den unikke tætte placering mellem hhv. Langsøskolen og Sportscentret samt Sølystskolen og Søholt vil skabe en god og sammenhængende hverdag for hovedparten af eleverne.

Som et bevis på, at satsningen har båret frugt, blev Silkeborg Kommune i 2014 udnævnt som Team Danmarkkommune med eliteSilkeborg som omdrejningspunkt, og her har Talent Team siden været en væsentlig del af elitetilbuddet i eliteSilkeborg, hvor eleverne har optimale rammer for at lykkes med både skole og idræt.

eliteSilkeborg er ansvarlig for det sportslige niveau i talentklasserne og står herigennem for det særlige indhold i den fælles idrætsundervisning mandag morgen for eleverne på tværs af de mange idrætsgrene.

Læs folder om Talent Team her:
Talent Team flyer

Eleverne gennemgår på Talent Team en 3-årig plan frem mod en mulig idrætseksamen, hvor de gennemgår elementerne i bekendtgørelsen, men med en særlig vinkel på talentudvikling, så de blandt andet kommer igennem en basispakke af alders-relaterede træningskoncepter, mentaltræning og kostvejledning.

Dertil er der mulighed for fysioterapikonsultation, individuel samtale med diætist og mental træner.

Sund skolemad til de lange dage
For at give eleverne de bedste rammer for at udfolde deres talent er der oprettet en obligatorisk madordning, hvor der serveres frokost samt en række mellem-måltider til de lange dage, som den seneste skole-reform har medført.

Kombinationen af skole og sport opleves meget motiverende for eleverne, og trivslen er høj i idrætsklasserne. Det er på Talent Team fuldt legitimt at bruge meget tid på sin sport, hvor det i andre folkeskoleklasser kan være svært for især klassekammeraterne at forstå, hvorfor nogen går så meget op i sin sport og ikke kan være med til alt det sociale.

Det er på Talent Team eliteSilkeborg, som indgår aftaler med de enkelte klubber og opstiller krav i forhold til Talent Team.

En af de klare fordele ved at være udøver på Talent Team er, at det er klubbernes  egne talenttrænerne, som også varetager morgentræningen i skoletiden, ligesom flere af dem også underviser på Talent Team.

Det giver en enorm kvalitet og helhed omkring idrætseleverne og er med til at skabe en god hverdag for eleverne i sportsklasserne.

Karaktererne hos Talent Teams afgangselever er på højde med de bedste skoler i Silkeborg Kommune, og set i lyset af, hvor meget tid Talent Teameleverne bruger på sin sport, er det en flot bedrift.

En af grundene til dette er, at eleverne påvirker hinanden positivt med deres konkurrencementalitet.

De fleste elever vælger efterfølgende at fortsætte udviklingen på eliteAkademiet.

Kontakt:
Skolekoordinator Sølystskolen: Peter Christian Hansen
talentteam@elitesilkeborg.dk
tlf. 20 27 58 35

Website: soelystskolen.skoleporten.dk

Skolekoordinator Langsøskolen: Henrik Toft Nielsen
talentteam@elitesilkeborg.dk
tlf. 53 70 86 32

Website: langsoeskolen.skoleporten.dk

Sportslig koordinator: Heidi Simonsen
talentteam@elitesilkeborg.dk
tlf. 40 92 92 59

OM TALENT TEAM

  • 7., 8., 9. klasse på Sølystskolen (2 sporet)
  • 7., 8., 9. klasse på Langsøskolen (1 sporet)
  • Talent Team koordineres af eliteSilkeborg
  • Tilknyttet fysioterapeut, sportsdiætist og mentaltræner gennem eliteSilkeborg

Som udgangspunkt er Talent Team opdelt via sportsgren på hhv. Sølystskolen og Langsøskolen.

Sølystskolen: Håndboldpiger og drenge, Fodbold piger og drenge samt øvrige idrætter.

Langsøskolen: Gymnastik, Kajak, Svømning, Bordtennis, Ishockey, Golf, Kampsport, Motorsport og øvrige idrætter.

Læs nyheder fra Talent Team på Facebook