BLIV 

PARTNER 
  Talent Team

eliteSilkeborg er en del af Silkeborg Kommunes udviklingsstrategi 2024, som blandt andet har fokus på de fysiske rammer for eliteidrætten i Silkeborg.

Silkeborg Kommune vil prioritere talentudvikling og eliteidrætten, da de mange eliteudøvere inspirerer  og bidrager positivt til Silkeborg Kommunes image.

Silkeborg er med helt fremme inden for håndbold og fodbold, hvorfor Silkeborg Kommune i nærmeste fremtid vil etablere opdaterede fysiske rammer for talentudvikling og eliteudfoldelse inden for de to store holdsport.

Også de fysiske rammer for idrætsgrene, som er tæt forbundet med Silkeborg Kommunes naturgivne muligheder, for eksempel roning, kajak, mountainbike, golf og orienteringsløb er i fokus i udviklingsstrategien for 2024.

De fysiske rammer er også afgørende for de oplevelser, som udøvere og publikum får ved eliteidrætten. Udover at det styrker områdets eksponering, bidrager store idrætsarrangementer også til fællesskab og stolthed i området omkring Silkeborg.

Partnerskab mellem kommune, idrætsforeninger, sponsorer, investorer med videre er vigtigt for afklaring og udvikling af rammerne for eliteidrætten. En velfungerende og beslutningsdygtig organisering skal understøtte konkrete resultater. I arbejdet med kommuneplanen skal der tages stilling til muligheder for at udvide og placere større faciliteter til sportsarrangementer på eliteniveau. Når grundlag er på plads, skal byrådet tage stilling til, hvordan projekterne kan indarbejdes i kommunens budget.

Læs mere om Silkeborg Kommunes talentsatsning her.

eliteSilkeborg har et godt samarbejde med Idrætsklinikken på Regionshospitalet Silkeborg, som gør det muligt for udøvere med tilknytning til eliteSilkeborg at få kvalitetssikret, specialiseret undersøgelse og behandling, når uheldet er ude.

På Idrætsklinikken på Regionshospitalet Silkeborg kan eliteSilkeborgs idrætsudøvere blive undersøgt og behandlet for skader i knæ, hofte/lyske samt fod/ankel i Silkeborg i stedet for at søge lignende behandling hos private specialklinikker i andre byer.

Samarbejde har stor værdi for både eliteSilkeborg og for Idrætsklinikken. Daglig leder for eliteSilkeborg, Jeppe Fruensgaard, glæder sig over at kunne tilbyde foreningens eliteidrætsudøvere god skadebehandling, som ligger så geografisk tæt på deres hjem og lokale klub.

– Det sparer for det første udøverne for meget tid, at vi ikke skal køre til eksempelvis Aarhus eller Horsens for at få behandle skader af kompetente læger og kirurger, og samtidig betyder det meget for os, at vi kan støtte op om byens egen offentlige klinik uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten af behandlingen, siger eliteSilkeborgs leder, Jeppe Fruensgaard om samarbejdet.

Den holdning tilslutter eliteSilkeborgs fysioterapeut, Thomas Hjort, sig:

– Det er stort, at vi har fået et så godt samarbejde til en af Danmarks største offentlige idrætsklinikker med så dygtige speciallæger. Vi har at gøre med nogle af landets allerstørste navne inden for flere forskellige idrætsgrene, og det er meget vigtigt, de bliver behandlet helt rigtigt, når de rammes af skader, og Idrætsklinikken har mange gange vist, at de tilbyder topbehandling på det her niveau.

Idrætsklinikken har et tæt, tværfagligt samarbejde i et team bestående af specialuddannede medarbejdere med stor ekspertise inden for idrætsskader, og med moderne udstyr som ultralydsscannere og måleudstyr kan klinikkens læger hurtigt stille sikre diagnoser og sikre den korrekte behandling. Samarbejdet med byens sportslige elite har høj prioritet for overlæge, Kaspar Saxtrup, som fortæller, at man på klinikken ønsker at holde Silkeborgs eliteudøvere i byen og give dem et offentligt behandlingstilbud ved dygtige, kompetente læger i højeste national og international standard.

– Vi er meget glade for, at vi har så stærkt et produkt, at vi kan behandle nogle af landets – endda verdens dygtigste eliteidrætsfolk, når de bliver skadet. Vi er en meget praktisk orienteret klinik med speciallæger i flere områder, så vi både kan klare knæ-, hofte/lyske- samt fod/ankelskader, fortæller Kaspar Saxtrup.

Klinikken er endvidere aktiv i flere videnskabelige undersøgelser både lokalt på Regionshospitalet Silkeborg og i samarbejde med andre hospitaler i Region Midtjylland.

Læs mere om Idrætsklinikken på Regionshospitalet Silkeborg. Klik her.

Senzone er en dansk virksomhed startet i 2008. Manden bag virksomheden er ortopædisk håndskomagermester Brian Skaarup. Med udgangspunkt i sine mange års erfaring i anatomi, ortopædi og biomekanik var han overbevist om, at sensormotoriske indlæg kunne styrke sportsfolks præstationer. Ligeledes mente han, at de kunne afhjælpe mange af de gener og skader, som folk oplever på grund af deres gangmønster.

Det blev starten på virksomheden senzone, der i dag fremstiller indlæg til alle, der har brug for at få harmoni i føddernes muskulatur. Og brugerne tæller både sportsfolk, diabetikere, børn og en lang række mennesker, der i dagligdagen har brug for bedre balance og harmoni i bevægeapparatets fundament: Fødderne.

Alle fødder er forskellige og træder forskelligt – derfor er det vigtigt, at din sål er tilpasset til netop din fod. Hver gang du går eller løber, belaster du dine fødder – og den belastning fordeler sig op i hele kroppen.

Derfor kan konsekvenserne af, at du træder skævt, eller at din fod er i ubalance, være mange: Selvfølgelig ondt i fødderne. Men også smerter og skader i for eksempel knæ, hofter, ryg og nakke kan skyldes, at det går skævt med dine fødder.[/one_half]Gennem eliteSilkeborg tilbyder vi vores talenter behandling og support ved Senzones dygtige specialister.

Læs mere om vores samarbejdspartner Senzone.dk

eliteSilkeborg har et tæt samarbejde med Team Danmark omkring både uddannelse og talentudvikling, som blandt andet gør det muligt at tilbyde alle Team Danmark-godkendte elever på ungdomsuddannelser i Silkeborg Kommune et forløb gennem eliteSilkeborg.

Læs mere om eliteSilkeborgs samarbejde med Team Danmark her. Klik her.

Silkeborg Rygcenter er en god partner i eliteSilkeborg. Silkeborg Rygcenter tilbyder behandling ved nogle dygtige kiropraktorer tilknyttet, som er gode til at sørge for, at de unge udøvere holder sig klar til træning og konkurrence.

Vi er i eliteSilkeborg glade for, gennem samarbejdet, at have mulighed for at yde kvalitetsbehandling for Silkeborgs unge idrætstalenter både akut og forebyggende.

Læs mere om Silkeborg Rygcenter her

eliteSilkeborg har et godt samarbejde med Sport Master Silkeborg, som giver vores udøvere mulighed for at opnå gode rabatter, når de handler i Sport Master i Silkeborg.

Se hele udbuddet på Sportmaster.dk